Puzzelen met belangen tijdens buurtgesprekken

Een potje puzzelen met belangen was het tijdens de ontvangst van de buren van het Militair Hospitaal. Ongeveer tachtig buurtbewoners en belanghebbenden spraken op 30 september met de mensen van Schipper Bosch over de eerste ideeën voor de herbestemming van de monumentale panden en landschappelijke inrichting met nieuwe woongebouwen.

In kleine groepjes hoorden de buren meer over de geschiedenis en de opzet van het landschap rond het Militair Hospitaal. Zo was er tijd voor een goed gesprek over ideeën en zorgen. Bij een grote maquette toonden de plannenmakers welke wensen, eisen en belangen zij willen samenvoegen tot een optimaal plan. Het historische hoofdgebouw moet immers de eyecatcher blijven. Maar er moeten koop- en huurwoningen worden gebouwd, de verkeersafwikkeling moet goed zijn, het zou mooi zijn als de buurt gebruik kan maken van een bijzonder park, monumentale bomen moeten gespaard blijven en zo zijn er nog meer aspecten om rekening mee te houden.

Er is nu een idee over de locatie van nieuwe woongebouwen en de inrichting van het park. Directe buren van de nieuwe woningen waren niet onverdeeld enthousiast over woningen op plekken aan de rand van het terrein, waar zij nu tegen een groene wal aankijken. Anderen vroegen zich juist af wanneer zij kunnen verhuizen omdat het plan aanspreekt. Met een hapje en drankje wisselende buurtgenoten nog even van gedachten met elkaar.

Veel buren lieten al een reactie achter. Anderen kunnen dat de komende weken nog doen. Met de inbreng wordt een stedenbouwkundige schets gemaakt die Schipper Bosch opnieuw deelt met de belanghebbenden.

Nieuwsoverzicht