Schipper Bosch trotse nieuwe eigenaar Militair Hospitaal Amersfoort

Ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch is de trotse nieuwe eigenaar van het voormalig militair hospitaal aan de Hogeweg te Amersfoort. Vanmiddag is de koopovereenkomst getekend. Het Rijksvastgoedbedrijf bood in april het volledige complex met bijbehorend terrein te koop aan via een openbare verkoopprocedure. Schipper Bosch wil deze bijzondere plek gaan herontwikkelen, met behoud van de oorspronkelijke gebouwen, en het nu nog geïsoleerde terrein verbinden met de rest van Amersfoort.

Ontwikkeling
Het oudste militaire complex binnen de stadsgrenzen van Amersfoort bood in zijn hoogtijdagen plaats aan 144 patiënten. Eerst voor de lagere klasse, later voor alle militairen. Nadat de ziekenhuisfunctie opgeven werd, werden er administratieve afdelingen van de landmacht gehuisvest. Uiteindelijk kwam het leeg te staan en heeft het Rijksvastgoedbedrijf in samenwerking met de gemeente Amersfoort een Notitie van Uitgangspunten en Randvoorwaarden opgesteld voor een mogelijke herontwikkeling. Op deze wijze krijgt het terrein een nieuwe toekomst.

Plannen
“De plannen voor de plek staan in de kinderschoenen”, vertelt Edwin de Roos, projectmanager bij Schipper Bosch. “Het is een plek met heel veel kwaliteiten. Dichtbij de stad, de snelweg en het openbaar vervoer en met een bijzondere en voelbare historie. Natuurlijk hebben we het gebied aangekocht met een idee, maar we vinden het belangrijk om de komende maanden te gebruiken om de kwaliteiten van de plek te ontdekken. We staan open voor initiatieven vanuit de stad, er zijn vast functies die toegevoegd kunnen worden waar we zelf nog niet aan hebben gedacht. Zulke grote en uitgesproken plekken in een stad zijn schaars en we willen de plek samen met de omgeving en de gemeente verder gaan invullen.”

Nieuwsoverzicht